Groen vraagt vaste plaats voor maandagmarkt

© PHK
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad maandagavond vroeg raadslid Philippe Avijn (Groen) naar een vaste stek voor de maandagmarkt. Schepen van Economie Jean de Bethune (CD&V) suste: “Tien jaar geleden vroegen de marktkramers een terugkeer naar de Grote Markt en toonden zich daarbij bereid uit te wijken indien nodig.”

De maandagmarkt heeft zijn vaste stek op de Grote Markt en het Schouwburgplein. Bij werken aan het Schouwburgplein of evenementen op de Grote Markt moet die maandagmarkt vaak uitwijken naar de Veemarkt. “Het marktcomité vindt dat de marktkramers te vaak naar de Veemarkt moeten verhuizen”, aldus Philippe Avijn. “Sommige standhouders beweren op die locatie maar een derde van hun omzet te halen. De markt moet gebeuren in het hart van de stad en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Jarenlang bivakkeerde de maandagmarkt aan het Casinoplein tot aan de Graanmarkt en hij floreerde. Vandaag worden marktkramers en marktbezoekers van hot naar her getuurd. Ik dring er op aan dat de locatieproblemen met de marktkramers besproken wordt waarbij ernaar gestreefd wordt om een zo vast mogelijke locatie te vinden.”

Schepen van Economie Jean de Bethune verwees in zijn antwoord ook naar de geschiedenis. “Tien jaar geleden smeekten de marktkramers om weer op de Grote Markt te mogen staan. Toen gingen ze ermee akkoord dat ze zouden uitwijken bij activiteiten op de Grote Markt. We zitten nu met het bijkomende probleem dat het Schouwburgplein heraangelegd wordt.”

(MVM-foto HOL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier