Groen! tegen nieuwe stadionplannen in Brugge

Redactie KW

De vertegenwoordigers van Groen! in de Brugse gemeenteraad zijn tegen de nieuwe ontwikkeling in het stadiondossier. Dat hebben ze dinsdagavond duidelijk gemaakt tijdens de gemeenteraad in Brugge. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) gaf tijdens de raad een stand van zaken in het dossier.

Beide voetbalclubs in Brugge kondigden vorige week aan dat ze een nieuwe uitweg zien. Ze willen Cercle Brugge in een verkleind Jan Breydelstadion laten spelen terwijl Club Brugge zelf een stadion en beperkt winkelcomplex wil bouwen in het Chartreusegebied. Het stadsbestuur moet in die nieuwe denkpiste het Jan Breydelstadion verbouwen en op het Chartreusegebied alleen een parking aanleggen en de omgeving inrichten.

Twee keer betalen

Groen! vindt twee stadions in Brugge niet kunnen omwille van financiële redenen en omwille van de open ruimte. Volgens raadslid Rita Brauwers (Groen!) moeten de prioriteiten van de stad ook elders liggen. “Club Brugge wil een nieuw stadion voor 40.000 toeschouwers. Maar omdat men er op financieel vlak en omwille van de open ruimte niet uit raakt, kiest men voor twee stadions met in totaal meer dan 55.000 zitjes. Dat is om achterover te vallen. De stad zal dus twee keer betalen. Voor ons zijn er andere prioriteiten. Er zijn veel mensen die in Brugge een huis willen. Het stadsbestuur zou daar beter een prioriteit van maken en daar zijn middelen in investeren in plaats van een bonus te voorzien voor de voetballobby.”

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier