Groen! Roeselare stelt voor om het gebouw van de ex-Nationale Bank weer te verkopen

Redactie KW

Filiep Bouckenooghe, raadslid voor Groen!, stelde maandagavond op de gemeenteraad voor om het gebouw van de ex-Nationale Bank in de H. Consciencestraat weer te verkopen. Het voorstel werd verworpen. Naast de inplanting van het Infopunt Stadsvernieuwing gaat de bestuursmeerderheid de gelijkvloerse verdieping verbouwen tot foyer en tentoonstellingsruimte.

De bestuursmeerderheid investeert ruim 400.000 euro in de verbouwing van de gelijkvloerse verdieping van de portierswoning van de vroegere Nationale Bank in de H. Consciencestraat tot foyer en tentoonstellingsruimte. In hetzelfde gebouw werd het nieuwe Infopunt Stadsvernieuwing gehuisvest.

Te duur

Volgens Groen! zal het totale project ongeveer 2,4 miljoen euro kosten. “Veel te veel”, vindt Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe, die dan maar voorstelde om het gebouw weer te verkopen en andere huisvesting te voorzien. Ook andere oppositiepartijen vonden de aankoop een miskoop. De bestuursmeerderheid houdt wel vast aan de verdere uitbouw van het vroegere bankgebouw. Het voorstel van Groen! werd dan ook verworpen. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 22 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier