Groen! pleit voor meer fietsveiligheid tijdens infrastructuurwerken in Roeselare

Redactie KW

Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe pleitte maandagavond op de gemeenteraad voor meer fietsveiligheid tijdens infrastructuurwerken, zoals in de omgeving van het station en tijdens de heraanleg van de West- en Noordlaan. Schepen Henk Kindt antwoordde dat in voldoende opvolging wordt voorzien, maar dat het soms verkeerd loopt bij de uitvoering door sommige aannemers.

“Fietsers voelen zich aan hun lot overgelaten, uitgeschud en vinden hun plaats veelal niet in de nieuwe verkeerssituatie”, zegt Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe. “Er is onduidelijkheid waar de fietser moet rijden, fietspaden stoppen plotseling, het wegdek ligt vol gevaarlijke kiezelstenen, de wegmarkeringen zjin slecht of de verkeersborden staan in de weg.” Hij pleitte om een ambtenaar met een (dienst)fiets op pad te sturen om de knelpunten in kaart te brengen en de fietsveiligheid te verhogen.

Bevoegd schepen Henk Kindt weerlegde de kritiek. “Er is voldoende aandacht voor fietsveiligheid. Die problematiek komt op verschillende overlegmomenten aan bod. De veiligheidscoördinator bekijkt alle aspecten en rapporteert. Ook de diensten zelf. Maar er is vaak een verschil tussen de theorie en de praktijk. Het is de minste zorg voor sommige aannemers, die we er hen op wijzen. We zijn het beu om die kritiek te moeten blijven horen en brandjes te blussen.” Schepen Henk Kindt verwees ook naar de verantwoordelijkheid van de fietsers zelf, die het soms niet zo nauw nemen met aangeduide wegomleggingen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier