Groen!: Plannen Leiedal rond windmolens zijn goed maar niet ambitieus

Redactie KW

Groen! kan zich grotendeels scharen achter de streekvisie van Leiedal over de inplanting van grote windmolens (zie ook artikel: intercommunale Leiedal wil esthetische inplanting van windturbines). De partij vindt het plan wel goed maar niet echt ambitieus.

Kortrijks gemeenteraadslid Bart Caron: “Er staat dat de streek voor maximum 40 megawatt aan windmolens gaat. Dit is niet zo veel. Het zou eerder een eerste stap moeten zijn, in plaats van een eindpunt. Op Evolis staan vandaag vier windmolens met elk een capaciteit van 2 megawatt. Van Wervik over Waregem tot Avelgem is heel wat mogelijk.”


Groen! kant zich tegen de plannen om windmolens te plaatsen bij Barco en bij Xpo Kortrijk. Dat zijn volgens de partij geen geschikte locaties omdat ze te dicht bij woningen liggen. Groen! heeft zelfs een bezwaarschrift ingediend tegen die aanvragen.

Philippe Avijn (Voorzitter Groen! Kortrijk): “Wij willen investeren in hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie. Maar we zijn tegen willekeur. De inplanting van windmolens moet gebeuren met grote steun van bevolking. Dat betekent dat er een groot draagvlak moet zijn. Er moet te allen prijze worden vermeden dat mensen er hinder van ondervinden, bijvoorbeeld door slagschaduw of lawaai. Ook mooie landschappen, waar we er in onze streek al niet zo veel van hebben, moeten gespaard blijven.”

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier