Groen Oostende wil pony’s weg van Oktoberfoor

Redactie KW

Als het van Groen afhangt dan is de kermisattractie met pony’s komend weekend voor het laatst te zien op de kermis in Oostende.

“De pony’s op de kermis leiden een troosteloos bestaan”, vinden ze bij Groen. “Ze moeten de hele dag stappen in een kleine ronde, raken versuft, worden de hele dag blootgesteld aan luide muziek en moeten op een stenen vloer stappen wat slecht is voor de hoeven van de pony’s. Het is een vorm van dierenmishandeling.”

Pony’s werken minder

Nathalie Van de Kerckhove, uitbaatster van het ponykraam, weerlegt de beschuldigingen van Groen: “Ze beschikken over een wei en stallen. We doen tussen november en maart geen kermissen. Elke kermis nemen we acht pony’s mee waarvan er elke dag vijf werken. De dieren hebben een rustdag en werken sowieso minder dan mensen. Er is vers stro en ze worden goed verzorgd. Hier in Oostende huren we een weide voor de dieren.”

Het stadsbestuur lijkt niet van plan om in te gaan op de vraag van Groen. Bart Tommelein (Open VLD): “Groen pampert te veel en wil te veel regeltjes.”

(EFOO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier