Groen licht voor nieuwe fietspaden in Diksmuide

Redactie KW

Diksmuide heeft groen licht gekregen voor de aanleg van nieuwe fietspaden. Het gaat over missing links in het fietspadennetwerk in Oostkerke, Lampernisse, Kaaskerke, Sint-Jacobskapelle, Oudekapelle, Nieuwkapelle en Pervijze.

Diksmuide wil een fietsvriendelijke gemeente zijn en wil de plaatselijke missing links in het fietspadennetwerk wegwerken. Daarom diende de stad een dossier in bij het provinciale Fietsfonds om subsidies te krijgen voor een aantal nieuwe fietspaden. De provinciale mobiliteitsraad keurde onlangs de aanvragen goed voor de aanleg van fietspaden langs de Lettenburgstraat, Lampernissestraat en Zannekinstraat tussen Oostkerke en Lampernisse.

Daarnaast zal de stad samen met de Vlaamse overheid een nieuw fietspad aanleggen in de Nieuwpoortstraat in Pervijze tot Ramskapelle bij Nieuwpoort. Een eerste overleg met de verschillende partners voor het plan van aanpak wordt binnenkort georganiseerd.

In de loop van 2014 start de aanleg van het vrijliggend fietspad langs de N35 tussen de Oude Barriere in Kaaskerke en Lettenburg in Oostkerke. Ook tussen Kaaskerke en de grens met Lo komt er een nieuw fietspad langs de Oudekapellestraat, Nieuwkapellestraat en Lostraat. Vanaf de grens tot het centrum van Lo is al een nieuw fietspad aangelegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier