Groen licht voor financieringssteun zes oefenstadions

Redactie KW

Op voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters besliste de Vlaamse Regering positief over de ingediende dossiers ‘oefenstadions’ voor Lokeren, Mechelen, Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Wedstrijdstadion

De Vlaamse Regering zet daarmee een volgende stap in de ondersteuning van de verwezenlijking van de verbetering van de voetbalinfrastructuur in Vlaanderen. Clubs konden tot 27 november 2009 een aanvraag indienen voor het verkrijgen van een goedkope lening, hetzij 10 miljoen euro als wedstrijdstadion, hetzij 5 miljoen euro als oefenstadion. In december besliste de Vlaamse regering reeds om vier dossiers te ondersteunen in hun kandidatuurstelling voor wedstrijdstadion. Het ging om de dossiers van de steden Gent, Genk, Antwerpen en Brugge.

Oefenstadion

Voor de oefenstadions werden in totaal zes dossiers ingediend, met name Lokeren, Mechelen, Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem. Alle aanvragen werden ontvankelijk verklaard. Na een eerste evaluatie stelde de Overlegcommissie Voetbalinfrastructuur Vlaanderen een aantal clubs nog bijkomende vragen. Na kennis genomen te hebben van deze extra informatie maakte de Commissie haar eindadvies over aan de Vlaamse regering.

De Vlaamse Regering schaart zich achter dit advies en beslist dat de zes ingediende dossiers allemaal in aanmerking komen voor de vooropgestelde financiële ondersteuning via de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV). De Vlaamse Regering geeft dan ook de opdracht aan de PMV om de onderhandelingen met de clubs op te starten of verder te zetten. De Vlaamse Regering wijst daarbij bijkomend op de noodzaak voor alle clubs om in orde te zijn met het financiële luik van de Pro League licentie en op de vanzelfsprekende noodzaak de FIFA-criteria te respecteren.

WK

Het engagement van de Vlaamse Regering past in het kader van de kandidaatstelling voor het WK, maar blijft onverkort van kracht indien de toekenning van het WK Voetbal niet naar België/Nederland zou gaan.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier