Groen licht voor evenementenhal aan de Albert I-Laan

Redactie KW

Het Veurnse stadsbestuur heeft de bouwvergunning binnen voor de omvorming van een bedrijfspand in de Albert I-laan tot een evenementenhal en een onderkomen voor de technische dienst.

Na het bouwverlof van volgend jaar zouden de herinrichtingswerken kunnen starten en een jaar later zou het project gerealiseerd zijn”, hoopt burgemeester Jan Verfaillie (CD& V).

“Bedoeling is om er een evenementenhal in te richten waar fuiven, beurzen, tentoonstellingen en andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Veurnse verenigingen zullen bij het gebruik van de zaal voorrang krijgen. Ook de technische dienst zou ruimte in dat gebouw krijgen. Bedoeling is om naast de spoorweg in Avekapelle samen met de Provincie een nieuw fietspad aan te leggen dat we via een nieuw fietspad op de site van de Suikerfabriek zouden kunnen verbinden met de nieuwe evenementenzaal.”

Het stadsbestuur kocht het bedrijf in de Albert I-laan drie jaar geleden aan voor anderhalf miljoen euro en investeert nog eens vier miljoen euro in de inrichting ervan. (Gus)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier