Groen licht voor 500 nieuwe woningen en KMO-zone in Wevelgem

Redactie KW

In het Belgisch Staatsblad van vandaag 6 september verscheen de goedkeuring door de Bestendige Deputatie van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Marremstraat en het RUP Kleine Molen. Deze twee aaneensluitende gebieden beslaan een oppervlakte van ruim 100 hectare.

‘Wevelgem zet volop in op het vrijwaren van de open ruimte, ten behoeve van landbouw, natuur en recreatie”, zegt de bevoegde schepen Mathieu Desmet. “De omgeving van het Vijverhof in Wevelgem is zo’n belangrijk open ruimte gebied van 62 hectare. Landbouw blijft de hoofdfunctie. Daarnaast wordt ook de recreatieve functie van het Vijverhof versterkt, door het voorzien van nieuwe mogelijkheden voor sportkampen, nieuwe vakantiewoningen, uitbreidingsmogelijkheden voor het restaurant en feestzalencomplex het Vijverhof en de verdere ontwikkeling van de B&B Heerlijkheid van Marrem”.

Woningen en KMO-zone

Daarnaast wordt de wijk De Kleine Molen onwtikkeld. Daar komen 500 nieuwe woningen en een KMO- zone voor 10 tot 15 bedrijven. Wevelgem wil in de Kleine Molen een mix realiseren tussen woningen (370) en appartementen (130), tussen sociale en private woningen, voor jong en oud. De KMO-zone van 5 hectare biedt ruimte voor een 15-tal ondernemingen, palend aan de kippenbroeierij Ghekiere en Jolipa. “De nood aan een nieuwe KMO-zone is groot. De Intercommunale Leiedal zal instaan voor de ontwikkeling ervan. Tot slot is er in de noordelijke zone van het gebied ruimte voor gemeenschapsvoorzieningen (2 ha), zoals een carpoolparking, kinderopvang, tennis”, zegt schepen Desmet.

(Meegedeeld/A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier