Groen! koopt deel van bedreigde Lappersfortbos

Redactie KW

Groen! trekt een bedrag van 6.000 euro uit om samen met leden en sympathisanten de aankoop van het bedreigde deel van het Lappersfortbos (3,2 hectare) door het Groene Gordel Front en Friends of the Earth te ondersteunen. Groen! roept andere partijen en instanties op om dit voorbeeld te volgen.

Het grootste gedeelte van het Lapportsfortbos werd reeds gekocht door het Vlaams Gewest toen Vera Dua de bevoegde minister was. Zij wilde toen het resterende deel aankopen, maar Fabricom wilde dat niet verkopen. Nu wil het bedrijf dat wel. Het stelt een bedrag van 1,6 miljoen euro voorop.

Om dat bedrag te halen, wil Andy Vermaut van Friends of the Earth Vlaanderen 32.000 mensen vinden die elk 50 euro willen storten. In ruil krijgen ze 1 vierkante meter van het bedreigde bos. Als hij niet in dat opzet slaagt, zal het gestorte geld geïnvesteerd worden in de aanleg van een nieuw Lappersfortbos in de omgeving van Brugge.

Groen! vraagt intussen met grote aandrang aan de Vlaamse regering om alle zonevreemde bossen in Vlaanderen te regulariseren. Dan was deze oproep niet nodig geweest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier