Groen klaagt toestand badinstelingen onder zeedijk Oostende aan

Redactie KW

Groen trekt aan de alarmbel over de erbarmelijke staat van de historisch waardevolle badinstellingen onder de Albert I-promenade ter hoogte van het torentje met horloge tegenover de Kemmelbergstraat.

“De badinstallaties onder de zeedijk dateren al van de jaren ’30”, zegt volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Wouter De Vriendt (Groen). “Bij de heraanleg van de Albert I-promenade eind jaren ’90 werden de dijk heraangelegd en de badinstallaties vernieuwd. Er kwam een nieuwe uurwerktoren, smalle trappen en boogvormige terrassen. Onder de zeedijk vind je ook enkele horecazaken, maar het is niet duidelijk of die nog functioneren.”

Roestvorming en dichtgenagelde vensterramen

“Hoewel 1998 nog niet zo lang geleden is, zie je er nu dichtgenagelde vensterramen met vezelplaten, verweerde deuren, roestvorming, gebarsten gevelplaten… Het geheel geeft een verwaarloosde indruk”, vindt De Vriendt. “Het valt te betreuren dat dit niet goed onderhouden wordt. Oostende blijkt eens te meer niet zorgvuldig om te gaan met zijn erfgoed. Met het strandseizoen voor de deur vragen wij de nodige herstel- en renovatiewerken.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier