Groen! houdt protestmars tegen nieuwe snelweg door de Westhoek

Redactie KW

Groen! West-Vlaanderen organiseert vrijdagavond met het actiecomité ‘Geen streep door de Westhoek’ een fakkeltocht tegen de beslissing van de Vlaamse regering om een nieuwe autosnelweg aan te leggen tussen Ieper en Veurne.

Volgens Groen! is de nieuwe weg niet noodzakelijk gezien het verkeer op de N8 de jongste jaren afnam. “Het huidige verkeer is, in vergelijking met andere soortgelijke wegen in Vlaanderen, niet van die aard om een dergelijke nieuwe weg te verantwoorden”, zegt provinciaal voorzitter Ivan Lahousse van Groen! West-Vlaanderen. “De impact op de lokale bevolking, de landbouw en het milieu is net als de kostprijs te hoog.”

Het vrachtverkeer is volgens Groen! de jongste jaren afgenomen door de sluiting van de Suikerfabriek in Veurne. Door de nieuwe autosnelweg zou 32 hectare landbouwgrond verdwijnen en veel bestaande lokale wegen doodlopen. Ook zullen veel landbouwers omwegen moeten nemen om hun akkers en weiden te bereiken.

Groen! pleit voor minder schadelijke en goedkopere alternatief om de Westhoek beter te ontsluiten. De fakkeltocht start om 19.30 uur aan De Sceure, Veurnestraat in Oostvleteren. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier