Groen! boos over weigering Jean Vandecasteele deelname debat Gemeentelijke Holding

© BELGA
Redactie KW

Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) van Oostende zal niet deelnemen aan het debat over de Gemeentelijke Holding nu vrijdag tijdens de gemeenteraad van Oostende en dat vindt Wouter De Vriendt van Groen! niet kunnen.

De Vriendt diende een interpellatie in over de beslissingen van de Gemeentelijke Holding tijdens de afgelopen jaren. Hij wilde de burgemeester aan de tand voelen aangezien hij bestuurder was bij de Gemeentelijke Holding. Door de vereffening van de Holding verliest Oostende 12,4 miljoen euro.

Maar de burgemeester is niet van plan om aan het debat deel te nemen en zal op geen enkele vraag antwoorden, naar eigen zeggen om belangenvermenging te vermijden.

Groen! is verontwaardigd over de weigering van Jean Vandecasteele. ‘De Oostendenaars hebben recht op volledige transparantie en openheid over het casinokapitalisme dat binnen de Holding blijkbaar de bovenhand had. Het is niet meer dan normaal dat gemeenteraadsleden vragen willen stellen aan één van de bestuurders, met name Jean Vandecasteele (SP.A)’, zegt gemeenteraadslid Wouter De Vriendt.

(ND)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier