Groeiende kritiek op besparingsplannen van De Lijn

Redactie KW

Er klinkt steeds meer protest tegen de aangekondigde besparingsplannen bij De Lijn in West-Vlaanderen. De CD&V en Sp.a in Blankenberge zijn niet te spreken over de mogelijke afschaffing van de Centrumbus, in Damme vindt het stadsbestuur dat de bus die Damme en Oostkerke met Brugge verbindt ook tijdens de weekends moet blijven rijden.

Zoals bekend wil De Lijn schrappen in het aanbod om haar begroting in evenwicht te krijgen. Het bedrijf maakte het afgelopen jaar veel verlies. Zo wordt het aantal belbussen in de Westhoek gehalveerd, maar ook elders zou het aanbod en de frequentie van de buslijnen aangepast worden.

In Blankenberge vinden de CD&V en de Sp.a het niet kunnen dat de Centrumbus mogelijks zou verdwijnen. Vooral oudere mensen maken er frequent gebruik van. Ook zou het vervoer van en naar Brugge in de klappen delen.

Het stadsbestuur van Damme is dan weer voorstander om de bediening op de streeklijn 43 Brugge-Damme-Oostkerke tijdens het weekend te behouden. De Lijn stelt voor om die lijn in het weekend te schrappen, maar daardoor zou Damme een pak toeristen verliezen. Damme kan zich overigens niet vinden in het schrappen van bepaalde belbusritten.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier