Grenspost Adinkerke wordt even Kamaland

Redactie KW

De grenspost tussen Adinkerke en de Franse buurgemeente Ghyvelde zal vanaf 17 juni tot en met 13 juli omgedoopt worden tot Kamaland. Kunstenaar Kamagurka zal de grenspost inpalmen.

Een van de projecten tijdens de feestelijkheden rond het driehonderdjarig bestaan van het Verdrag van Utrecht, dat op enkele details na de Frans-Belgische grens vastlegde, is het opwaarderen van de grensposten. Op de grens tussen Adinkerke en Ghyvelde zal Kamagurka schilderen en tekenen, maar ook interpreteren en interviewen. Hij zal dat alleen, maar ook samen met vrienden, doen. Dit zal gebeuren van 17 juni tot en met 13 juli.

Kamaland is niet het enige project, want inmiddels startte de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke haar indrukken en overpeinzingen in het Franse Callecannes, nabij de Catsberg, op een blog op te tekenen. In het najaar zal de Franse kunstenaar Thierry Verbeke zijn ding doen op de grensovergang met Rekkem en Neuville-en-Ferrain.

Met het grensoverschrijdend project “300 jaar grens” willen West-Vlaanderen en het Département du Nord de bevolking aan beide zijden van het grens nauwer met elkaar in contact brengen.

(BELGA)

Meer in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier