Grensoverschrijdende fototentoonstelling ‘Westhoek in spiegelbeeld’ geopend

Redactie KW

In het Hopmuseum in Poperinge vond de officiële opening plaats van de grensoverschrijdende fototentoonstelling ‘Westhoek in spiegelbeeld’. Ze loopt op vier plaatsen in de Vlaamse en Franse Westhoek, tot 31 augustus.

Op deze tentoonstelling is het werk te zien van twee bijzondere fotografen : de vlaming Kris Pannecoucke behoort tot de nieuwe generatie documentairefotografen en werkt onder meer voor National Geographic Magazine en Unicef. Hij trok tijdens diverse seizoenen naar de Franse Westhoek en legde zijn impressies vast met de camera. Het resultaat daarvan is te zien aan Vlaamse zijde : zowel in het Hopmuseum in Poperinge als in het museumcafé van het in Flanders Fields Museum in Ieper, tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Omgekeerd trok de internationaal gereputeerde Franse fotograaf Matthew Weinreb op verkenningstocht door de Vlaamse Westhoek. Via zijn werk kunnen de Fransen met de charme van deze regio kennismaken in het Musée des Augustins in Hazebrouck of in La Maison du Westhoek in Esquelbecq. Overal is de toegang gratis. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier