Grensoverschrijdend wandelnetwerk Heuvelland/Monts de Flandre geopend

Redactie KW

Het wandelnetwerk Heuvelland is fors uitgebreid. Het strekt zich nu ook voor een groot deel uit over de grens, in het gebied van de Catsberg, de Boeschepe- en de Kokereelberg en het stadje Bailleul (Belle). Het netwerk telt nu zowat 270 kilometer zorgvuldig geselecteerde wandelpaden in een heuvelachtig landschap en is voor Frankrijk alvast een absolute primeur.

Het uitgebreide netwerk, dat tot stand kwam met Europese steun, werd vandaag officieel geopend in Godewaersvelde. Aan het oude stationnetje bevindt zich knooppunt 20, een van de 170 knooppunten die het verruimde netwerk telt. Ook aan Belgische zijde werd er overigens nog uitgebreid, in de deelgemeenten Dranouter, Nieuwkerke en Westouter. Met die uitbreiding hoopt Westtoer ook de drukte die er tegenwoordig op zondag heerst op dit wandelnetwerk beter te spreiden.

De nieuwe netwerkkaart met toeristische pocket kost 6 euro en is verkrijgbaar bij de plaatselijke diensten voor toerisme of bij Westtoer. Je kan ze ook bestellen via www.fietsen-wandelen.be

(JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier