Gratis promotiefestival voor straattheater in Ieper breidt uit

Redactie KW

In Ieper is het promotiefestival voor straattheater De Gevleugelde Stad voorgesteld. Het festival wordt dit jaar uitgebreid met een extra dag en zal nu dus drie dagen duren.

De Gevleugelde Stad is aan zijn negende editie toe en is niet zomaar een straattheaterfestival. Het is in de eerste plaats een promotiefestival dat bedoeld is voor organisatoren van een evenement, een wijkfeest, een braderie of een festival. Zij kunnen er de artiesten en hun promotoren ontmoeten. De groepen en artiesten die er komen optreden, komen op eigen kosten en treden gratis op. Ze krijgen van de organisatie enkel eenvoudige overnachting, maaltijden en drank aangeboden. Maar ze komen graag, want als ze een goede beurt maken op de Gevleugelde Stad, kunnen ze gegarandeerd rekenen op veel optredens komende zomer.

Wereldwijde interesse

De geïnteresseerde organisatoren komen uit tal van landen. Vorig jaar waren er 600 organisatoren van 160 verschillende organisaties op prospectie in Ieper. Onder hen organisatoren van grote festivals uit Duitsland, Engeland, Nederland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Canada.

Gratis

Dit jaar zullen er 64 groepen optreden, goed voor 282 artiesten. Zij zullen op 6, 7 en 8 april in totaal 250 optredens verzorgen. De grote winnaar van De Gevleugelde Stad is het publiek, want alle optredens zijn gratis bij te wonen. Vorig jaar werden per dag ongeveer 15.000 toeschouwers geteld.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier