Gratis oliebollen op de foor

Redactie KW

Werner Booghs verkoopt 50 jaar oliebollen op de Waregem Koersefoor en viert dat vrijdag 29 augustus drie uur lang. Tussen 18 en 21 uur kan elke bezoeker aanschuiven voor vier gratis stuks.

De in Veurne geboren Werner Booghs (70), momenteel woonachtig in Lendelede, verwierf in de zomer van 1959 voor het eerst een standplaats op de toenmalige Oogstfoor. Die naam is intussen al lang gewijzigd, maar de aantrekkingskracht is volgens Booghs gebleven. „Het stadsbestuur levert hier veel inspanningen om naast Waregem Koerse nog een pak randactiviteiten te organiseren, waardoor het bijna een week lang volle bak is. Niet in het minst de jaarmarkt vormt voor ons een grote bron van inkomsten. Op de drukste momenten staan we met zijn zessen in het kraam.”

Het hoeft niet gezegd dat de Lendeledenaar, die elk jaar gratis oliebollen uitdeelt aan senioren, rusthuisbewoners en gehandicapten, de langste staat van dienst heeft op de Waregem Koersefoor. Af en toe speelt hij dan ook bemiddelaar tussen de foorkramers en het stadsbestuur.

(TVW)

Het volledige artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier