Gratis frieten in Tielt zolang er geen regering is

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zolang er geen nieuwe federale regering gevormd raakt, trakteren slager José Vanbeselaere en vishandelaar Wouter Baesen uit Tielt hun klanten met gratis frieten.

De regeringsformatie sleept nu al ruim een jaar aan en dat is een doorn in het oog van José Vanbeselaere van Slagerij José en Wouter Baesen van Wouter’s Kwaliteitisvis. “Zolang ze het daar in Brussel niet eens worden, schenken wij onze klanten vanaf donderdag 8 september gratis één kilo verse frieten, bij aankoop van één kilo verse vis of rundsvlees”, klinkt het. “En dat doen we tot de eedaflegging een feit is.”

“Op die manier willen we de politici erop wijzen dat het dringend tijd wordt dat ze werk maken van een nieuwe regering, want ze brengen de toekomst van ons land in gevaar. We nemen wel geen politiek standpunt in, we willen onze ‘beleidsvoerders’ gewoon belachelijk maken, want ze spelen met ons geld.”

Indien hun actie langer dan enkele weken duurt – wat uiteraard niet denkbeeldig is – blazen ze hun initiatief nieuw leven in met een verse stunt, zo beloven Wouter en José.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier