Gratis friet-stunt in Tielt blijft duren door politieke crisis

Redactie KW

Sinds september krijg je bij 2 zelfstandigen uit Tielt per aankoop van 1 kg vis of vlees, 1 kilogram gratis frieten. En dat zolang er geen regering is. De eigenaars van Slagerij Jose en Wouters’ Kwaliteitsvis, twee zaken uit het Tieltse sloegen hiervoor de handen in elkaar. De twee middenstanders plannen zelfs al een vervolg op hun ludieke actie.

Al bijna drie maand geven vishandelaar Wouter en zijn collega-slager José gratis frieten aan klanten die bij hen een kilo vlees of vis aankopen. Samen deelden ze al duizenden zakken uit. De stunt begon als ludieke actie tegen het uitblijven van een nieuwe regering. En ze maken zich al op voor een nieuwe belofte.

“Als wij geen regering hebben op de carnavalsstoet in Tielt,” zegt Wouter Baesen. “Dan gaan wij nog een stukje verder: wij gaan een praalwagen maken in teken van Belgische friet en wij gaan per winkel 1.000 kilo gratis frieten uitgooien in het publiek.”

Maar natuurlijk kan die regeringsvorming niet eindeloos blijven aanslepen.

“Eigenlijk mag het allicht stoppen maar we zijn gerenommeerde mensen, en hebben al 27 jaar een zaak. Ik ga er geen boterham minder door eten. Maar hopelijk doet het inzien aan de wetstraat dat ze dringend oplossing moeten vinden.”

De klanten, die hoor je alvast niet klagen.

(MF/AD)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier