Gratis editie Schrevepromenade in Alveringem positief onthaald

Redactie KW

Tegen de middag waren er al 500 inschrijvingen ondanks de regen.

Als onderdeel van het interregionaal project “TransSport” besloten de provincie West-Vlaanderen en het Departement du Nord om de Leiselse fiets- en wandelhappening te steunen.

In de Alveringemse deelgemeente is al sinds 6 uur zondagmorgen de Schrevepromenade aan de gang, een fiets- en wandelhappening aan weerszijden van de Frans-Belgische grens. Eén zaak was ons al snel duidelijk. Echte fiets- en wandelliefhebbers blijven niet thuis voor een beetje regen.

Het is al de 24ste editie, omdat in 1991 een groepje Leiselnaars deze gordel in het leven riep. Omdat de Schrevepromenade perfect past in het grenzeloze sportieve project “TransSport”, wordt deze 24ste editie eenmalig financieel en logistiek ondersteund door de Provincie en door partners in Noord-Frankrijk. “We zijn al van deze morgen 5 uur in de weer om de laatste hand aan de organisatie te leggen”, sprak Patrick Delerue, voorzitter van het gordelcomité Schrevepromenade. “De regen tegen de middag is wat spelbreker geweest, maar tegen de middag hadden we al 500 inschrijvingen. We verwachten deze namiddag nog een pak mensen. Het zal immers opklaren. De reacties op het feit dat het evenement dit jaar gratis is zijn erg positief.”

(AB – foto AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier