Graffitiproject V-tex in Kortrijk wint Fintro prijs

Redactie KW

Het project krijgt daarvoor een prijs van 3.300 euro.

Dit najaar organiseert buurtwerk V-tex in het kader van het Europees project DNA een graffiti-jam in de V-tex. Het middengebouw, dat nu nog een onveiligheidsgevoel creëert bij de buurtbewoners, wordt volledig opgeruimd en toegankelijk gemaakt, waarna graffiti artiesten er hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Het project werd zonet als winnaar uitgeroepen van de Fintro wedstrijd ‘Fintro verbetert je buurt’.

“In afwachting van een definitieve bestemming van dit gebouw, vind ik dit project een fantastisch idee”, stelt OCMW-voorzitter en schepen van welzijn Philippe De Coene. Jongeren en artiesten krijgen de kans om, samen met de buurtbewoners, hun creativiteit bot te vieren, en tegelijkertijd krijgt het gebouw een goede invulling.”

Animatie voor kinderen

Tijdens de jam zullen ook heel wat andere activiteiten voor de buurtbewoners georganiseerd worden. Het wijkcomité Stasegemsestraat zal, in navolging van de speelstraat die ze vorig jaar organiseerden, animatie voorzien voor de kinderen. Er komt ook een buurtbarbecue. De bedoeling van de jam is dat aan graffitispuiters een plaats wordt aangeboden waar legaal graffiti kan gespoten worden. Tijdens de jam kan de buurt kennismaken met deze kunstvorm en actief deelnemen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier