Graffitikunstenaars nemen treinopstapplaats Duinbergen onder handen

Redactie KW

Het hele weekend waren graffitikunstenaars aan de slag in de treinopstapplaats van Duinbergen. Zij kregen van de spoordirectie vrij spel om het wachtlokaal en de ondergrondse doorgang kleur te geven. Dit moet andere graffitispuiters ontmoedigen om de omgeving ongecontroleerd vol te kladden.

De treinopstapplaats Duinbergen wordt regelmatig beklad met ongewenste schilderingen. Er is daar geen personeel om een oogje in het zeil te houden en dus vormt het een ideale locatie om stiekem je ding te doen. Om het probleem definitief aan te pakken krijgen straatkunstenaars de kans om er iets moois van te maken.

Controles

Herschilderen haalde vroeger niets uit want binnen de kortste keren zaten de muren weer onder de graffiti. Nu wordt alles onder handen genomen door echte graffiti artiesten. De spoordirectie verwacht veel van dit project. Want het bekladden van treinstellen en stations kost de NMBS jaarlijks miljoenen. De veiligheidsdienst van het spoor zal de komende maanden scherper controleren in Duinbergen. Wilde graffitispuiters zijn dus gewaarschuwd.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier