Grace Verbeke zwaargewond na ongeval met fiets

Redactie KW

Even verkeerde de wielrenster in levensgevaar, maar dat is intussen geweken.

Grace Verbeke werd vanmorgen aangereden in Gistel door een lichte vrachtwagen, terwijl ze met de fiets reed. Ze raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Dat bevestigt de politie van de zone Kouter. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht in Oostende, kort na de middag was het levensgevaar geweken. Het parket onderzoekt de zaak, meer over de aard van de verwondingen en de toestand van Verbeke is niet geweten.

Het ongeval gebeurde donderdagmorgen rond half tien. Grace Verbeke (26) fietste langs de Groene 62, de voormalige spoorweg tussen Oostende en Torhout. Bij het dwarsen van de Moerdijkstraat werd ze aangereden door een lichte vrachtauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Gistel.

De wielrenster kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en verkeerde in kritieke toestand toen ze naar het AZ Damiaan in Oostende werd overgebracht. Intussen is het levensgevaar geweken.

Een verkeersdeskundige trok naar Gistel om de omstandigheden van het ongeval te reconstrueren.

Grace Verbeke kwam dit seizoen uit voor Topsport Vlaanderen-Ridley. In 2010 won ze de Ronde van Vlaanderen. Op 16 oktober werd ze in Vilvoorde voor de derde keer uitgeroepen tot ‘Flandrienne van het

Jaar’, een trofee die ze ook in 2008 en 2009 behaalde.

Meer vanavond in het Focus- en WTV-nieuws, vanaf 18u.

(MD/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier