Grace Verbeke behaalt 9de plaats op WK Wielrennen in Zwitserse Mendrisio

Redactie KW

De Belgische delegatie deed het niet slecht tijdens de wegrit voor vrouwen op het WK Wielrennen in het Zwitserse Mendrisio. Grace Verbeke behaalde de negende plaats. Ludivine Henrion, die tot op drie ronden van het einde aan de zijde van Verbeke was kunnen blijven, werd 22e, Lieselot Decroix 55e.

Natuurlijk was de 25-jarige Grace Verbeke uit Aartrijke gelukkig met haar negende plaats. Maar tegelijkertijd besefte ze dat er nog werk aan de winkel is om mee te kunnen kampen voor de overwinning. “Ik heb altijd aandachtig vooraan gekoerst omdat we wisten dat het een afvallingsrace zou worden en omdat het in het begin van de wedstrijd nodig was op het natte en dus gevaarlijke parcours”, zo analyseerde ze haar wedstrijd. “Op de beklimmingen kwam ik altijd bij de eerste vijf boven, maar beneden was ik altijd weggezakt tot zowat de veertigste positie. Ik lag de voorbije maanden zo dikwijls tegen de grond dat ik bang was om voluit te gaan. Daarom moest ik keer op keer verloren posities heroveren maar dat was geen probleem. Tot in de finale kon ik altijd zonder al te veel problemen blijven opschuiven en blijven aanpikken. Tot op het moment van de beslissing met vier. Ik kon niet anders dan passen. Als de krachten op zijn, zijn ze op en ze waren op. Onnodig dus te denken dat er meer in zat.”

“Ik had een goede dag maar op dit niveau kom ik toch nog een beetje te kort om de besten te kunnen volgen. Toch ben ik tevreden. Eerst was ik dit jaar negende in de Wereldbeker, nu ben ik negende in het wereldkampioenschap. Ik moet niet blozen. Tevreden ben ik ook van het werk van de andere meisjes van de ploeg. Ludivine Henrion is het langst bij mij gebleven en dat had ik ook van haar verwacht na wat ik haar de laatste maand had zien doen. Voor Liesbet De Vocht was het parcours iets te lastig, maar ook zij betekende een flinke steun. Dit team mag terugblikken op een geslaagde campagne. Bij mij zelf gaat het werk verder. Ooit hoop ik een grote koers te winnen zoals Guderzo dat gedaan heeft. Ik moet nog werken aan lef, vertrouwen en explosiviteit en dan lukt het ooit wel een keer.” (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier