Graaf Henri d’Udekem d’Acoz wil naar verkiezingen met CD&V

Redactie KW

Oud-burgemeester van Poperinge graaf Henri d’Udekem d’Acoz ontkent dat hij een overstap naar de NV-A overweegt. De jongste tijd circuleerden er geruchten over een eventuele overstap van de bekende oom van prinses Mathilde naar de ex-kartelpartner van CD&V. Hij zou zelfs een lidkaart hebben aangevraagd. Hij zei ooit ook dat hij de NV-A een sympathieke partij vindt.

‘Dat is een storm in een glas water. Het is een verhaal dat men heeft uitgevonden,’ beweert Nonkel Henri nu. Hij wordt eind dit jaar 77 jaar oud en heeft er een carrière van 46 jaar gemeentepolitiek op zitten. Hij kwam niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Toen hij in 2000 opkwam, haalde hij 2.905 voorkeurstemmen: een echte stemmenkampioen.

Of hij nu toch weer politieke ambities heeft op lokaal niveau? ‘Eventueel zou ik wel nog eens willen opkomen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, maar dan wel bij de CD&V,’ zegt hij. ‘Maar ik heb hierover nog geen contact gehad met de plaatselijke voorzitter Henri Lefever. Ik zal ook zelf niet actief contact zoeken. Ik wacht af tot er een teken komt vanuit de CD&V,’ aldus graaf d’Udekem d’Acoz.

Het blijft dus nog even afwachten of graaf Henri d’Udekem d’Acoz weer op het politieke toneel zal verschijnen.

(pl/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier