Graaf baron Henri d’Udekem d’Acoz is 75 geworden

Redactie KW

In t’Couthof in Proven puilde de brievenbus vandaag uit van de verjaardagskaarten. Graaf baron Henri d’Udekem d’Acoz is 75 geworden en kijkt tevreden terug op al die jaren. Het mooiste moment blijft het einde van zijn lange vrijgezellenbestaan. Eén van de moeilijkste momenten was dan weer het overlijden van zijn moeder, waardoor graaf d’Udekem d’Acoz alleen op het Couthof achterbleef. En ook de ruzie met zijn onlangs overleden broer vindt hij een spijtige zaak.

75 jaar geleden werd Henri d’Udekem d’Acoz geboren op ‘t Couthof in Proven en dat gaat vandaag niet ongemerkt voorbij. Hij kan dan ook terugkijken op een rijkelijk gevuld leven.

Graaf Henri en nonkel van prinses Mathilde was tot 2002 burgemeester van Poperinge. De sjerp droeg hij eigenlijk al in 1960 als burgervader van Proven. Henri zat ook 35 jaar lang in de provincieraad, waarvan zo wat de helft als voorzitter. En tot op vandaag is hij nog steeds advocaat. Henri had de carrière die hij wilde en daar was ook de tijd voor. Pas drie jaar geleden stapte hij in het huwelijksbootje. En dat is meteen de kers op zijn leven.

“Op een leeftijd van 70 jaar heb ik de grote liefde gevonden. Dat is voor mij het memorabelste en het meest aangename dat ik kon dromen”, zegt d’Udekem d’ Acoz.

Henri die vroeger overal van de partij was, doet het nu wat rustiger aan. Een goed boek of een wandeling met zijn Marie-Madeleine heeft hem een voldaan gevoel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier