Gouverneur tikt Meense burgemeester Bossuyt op de vingers

Redactie KW

Gouverneur Breyne tikt de Meense burgemeester en zijn schepenen op de vingers voor een gebrek aan behoorlijk bestuur. Aanleiding was een klacht tegen de burgemeester omdat hij eigenhandig de agenda van de gemeenteraad had gewijzigd zonder daarover te overleggen met de schepenen.

Het was een agendapunt over het OCMW-budget dat de burgemeester had afgevoerd. Daarmee overtrad burgemeester Bossuyt het gemeentedecreet dat bepaalt dat een voorzitter van de gemeenteraad een agendapunt dat door het schepencollege op de agenda is geplaatst niet kan wijzigen zonder daarover met de schepenen een beslissing te hebben genomen.

Nog meer gele kaarten

De burgemeester krijgt nog een gele kaart van de gouverneur. Want enkele verslagen van de gemeenteraad blijken niet volgens het decreet te zijn goedgekeurd. “Het is blijkbaar in Menen nog steeds een gangbare praktijk om het niet al te nauw te nemen met de decretale voorschriften in verband met de notulen van het schepencollege'”, stelt gouverneur Breyne in zijn brief aan het Menense stadsbestuur.

Gerechtelijk onderzoek

Los van de berispingen door de gouverneur loopt ook nog een gerechtelijk onderzoek tegen burgemeester Bossuyt en een van de SP.A-schepenen. Het gaat om vermeende schriftvervalsing.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Leie) van vrijdag 4 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier