Gouverneur Paul Breyne wil dat gemeenten vossen bestrijden

Redactie KW

Gouverneur Paul Breyne vraagt de West-Vlaamse burgemeesters om de bevolking en de jachtrechthouders te sensibiliseren om de vossen te bestrijden.

Mensen die wonen aan de rand van een bos of een jachtgebied en die geplaagd worden door vossen, kunnen met een jager of jachtopziener contact nemen of via de website van het Agenschap voor Natuur en Bos een bestrijdingsaanvraag indienen. Het aantal aanvragen is voorlopig zeer beperkt, terwijl de vos nogal wat schade veroorzaakt. De vossenpopulatie vermindert niet en volgens sommigen zou de vos zich meer en meer laten zien in bebouwde omgevingen.
Verstedelijkt

Natuur en Bos is van plan om de aanwezigheid van vossen in bebouwde gebieden in kaart te brengen. Als de vossen in die omgeving sterk toenemen, volgen er bijzondere maatregelen, want volgens de huidige jachtwetgeving mag de vos in stedelijke gebieden niet bejaagd of bestreden worden.

Het aanvraagformulier is te vinden www.natuurenbos.be. Op de homepage klik je vervolgens in de blauwe balk bovenaan de knop thema’s aan. Onder die knop klik je vervolgens wildbeheer aan en op de pagina die dan verschijnt, kan je in de linkerkolom via de knop bestrijding het aanvraagformulier vinden.

Info: www.natuurenbos.be

Krant van West-Vlaanderen van 17 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier