Gouverneur Carl Decaluwé bezoekt alcoholcontrole politiezone Polder in Kaaskerke

Redactie KW

Dit weekend werden in de provincie West-Vlaanderen Verkeersveilige Nachten georganiseerd. Gouverneur Carl Decaluwé bracht in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december enkele bezoeken gebracht aan alcoholcontroles in de provincie.

Het initiatief is al aan de 17de editie toe en is de traditionele aftrap van de BOB-eindejaarscampagne. Alle 19 West-Vlaamse politiezones houden dan specifieke controles. In het bijzonder wordt er gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en op het naleven van de reglementaire snelheid.

Zaterdagavond 7 december, even over 23 uur, bracht gouverneur Carl Decaluwé o.a. een bezoek aan de controles van de politiezone Polder in de Kaaskerkestraat in Kaaskerke. Voor de controles in Kaaskerke werd samengewerkt met de West-Vlaamse politieschool. Een commandowagen van de federale politie kwam ook ter plaatse. De politiezone Polder gebruikte in Kaaskerke een zogenaamd samplingtoestel. Als een bestuurder het raam opent, wordt het samplingtoestel even in de auto gehouden. Detecteert het toestel in de auto een alcohollucht, dan neemt de politie vervolgens een gewone ademtest van de bestuurder af met een klassiek toestel.

Zaterdagavond bliezen in Kaaskerke enkele bestuurders alert of positief. Ook werd er een auto geflitst aan 148 km/u., op een plek waar de snelheid beperkt is tot 90 km/u..

(TVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier