Gouverneur Breyne op werkbezoek naar China

Redactie KW

Zondag vertrekt gouverneur Paul Breyne naar de provincie Zhejiang in China voor een werkbezoek tot donderdag. Hij zal er onder meer de opening van een kantoor van het Oostendse bedrijf Proviron bijwonen.

Zhejiang, gelegen ten zuiden van Shanghai, is sinds 2000 de zusterprovincie van de Provincie West-Vlaanderen. Het werkbezoek wordt georganiseerd door de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen.

De gouverneur zal er samen met gedeputeerde Bart Naeyaert en algemeen directeur van de POM Stefaan Matton en Frédéric De Vreese onder andere de opening van het kantoor van Proviron in Hangzhou, de hoofdstad van Zhejiang, bijwonen.

Proviron is een chemisch bedrijf met vestigingen in Hemiksem, Oostende en Friendly (USA). Er werken ongeveer 300 mensen. Proviron biedt duurzame oplossingen voor toepassingen in kunststoffen, op watergebaseerde verven en lijmen, veevoeders, remsystemen, ijsbestijding enz. De keuze van Proviron voor Zhejiang vloeit voort een deelname van het bedrijf aan de economische handelsmissie aan Zhejiang en Shanghai Expo, georganiseerd door de POM West-Vlaanderen in 2010.

Verder zal de delegatie van de Provincie en de POM deelnemen aan een economisch en handelssamenwerkingsforum in Jiaxing (stad in Zhejiang waar ondermeer Chinafloors gevestigd is). Daarnaast is er ook een bezoek gepland in het kader van het project rond waterkwaliteit, tussen het Vlaams Kenniscentrum voor Water (Vlakwa) en Howest en de Zhejiang University of Technology. Tenslotte is er een ontmoeting met de heer Zhao Hongzhu, partijsecretaris van Zhejiang.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier