Gouden Buxus voor Eliet uit Otegem

© Emiel Lietaer in het atelier, bij de machine waarmee men de Gouden Buxus won. (Foto GJZ)
Redactie KW

Eliet nv, constructeur van machines voor de groensector, behaalde de Gouden Buxus op de landbouwbeurs Agribex. Het Otegemse bedrijf won met een nieuwe machine, die menig gazon groener houdt tegen lagere onderhoudskosten.

Met de doorzaaimachine is herstel van oude en beschadigde gazons eenvoudiger en kan de tuinliefhebber zonder al te veel moeite en grote werken het beschadigd gras vervangen door nieuw ingezaaid gras. Bovendien is het gazon onmiddellijk na het doorzaaien weer beschikbaar voor normaal gebruik en is een zichtbaar resultaat gegarandeerd in minder dan een maand tijd.

“Doorzaaien wordt momenteel weinig gedaan, omdat de machines die op de markt te koop zijn duur zijn”, vertelt zaakvoerder Emiel Lietaer. “Met deze doorzaaimachine komt onze firma tegemoet aan een aantal verzuchtingen van zowel tuinliefhebbers als -aannemers. De snelheid waarmee het gras kan hersteld worden, is hoger en de kostprijs lager. Wel belangrijk voor het succes van de doorzaaimachine zijn de omstandigheden. Voldoende vocht, warmte en bescherming tegen uitdroging zijn de ideale omstandigheden voor het groeien van graszaad. Deze elementen stonden dan ook centraal en vormden het vertrekpunt bij het ontwikkelen van de DZC 600.”

(RRZ)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier