Goose kiest voor Kortrijkse stadsgenoten van Midnight Swim voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Redactie KW

Veertien finalisten van De Nieuwe Lichting, de muzikale talentenjacht van Studio Brussel, zijn intussen bekend, en nu al komen vier daarvan uit West-Vlaanderen.

In het exquise avondprogramma ‘Select’ gaat elke week een andere muzikant, programmator of producer op zoek naar aanstormend talent. Daarvoor wordt er gestruind op het online muziekplatform vi.be. Per week kiest een ‘selector’ drie bands, om dan uiteindelijk één band per week naar de volgende ronde te sturen.

Deze week kozen de mannen van Goose de drie kanshebbers, en woensdagavond hakten ze vervolgens de knoop door: Midnight Swim, zelf ook uit Kortrijk, wint het pleit deze week.

Synthpop met een randje

Midnight Swim bestaat uit Maarten Moens (zang/synths), Tom Vandenbogaerde (gitaar/synths), Kjelle Vergauwe (basgitaar/synths) en Esli Gaeremijn (drums). Ze brengen synthpop en waren eind vorig jaar ook al geselecteerd voor Westtalent, maar daar wisten ze geen potten te breken.

Daarmee staat de teller voor West-Vlaanderen intussen op vier, na drie geselecteerden die allemaal uit Oostende kwamen: Audience in the Street en DRS (beiden ook geselecteerd voor Humo’ s Rock Rally) en Ynoji (ex-finalist Westtalent).

Op zoek naar nieuwe Soldiers Heart

In totaal laat Studio Brussel twintig bands uitkiezen. Drie daarvan krijgen volgend voorjaar dan een flink duwtje in de rug door Studio Brussel en andere partners. Zo stonden de vorige laureaten Tout Va Bien, Soldiers Heart en Rhinos Are People Too op tal van festivalpodia en sleepte Tout Va Bien zelfs een ferm platencontract in de wacht.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier