Golfterrein Westgolf in Westende breidt uit van 6 naar 9 holes

Redactie KW

Op het golfterrein Westgolf, gelegen op de grens van Lombardsijde en Westende, had vrijdag 8 juni de officiële opening plaats van de uitbreiding tot 9 holes.

Westgolf is gelegen in de middenkust, pal achter de Noordzee en dicht bij de jachthaven. Het oorspronkelijk 6-holesgolfterrein werd in gebruik genomen op 12 mei 1999 en telt vandaag 550 actieve leden.

Toegankelijk

Burgemeester Michel Landuyt hanteerde de stick na de officiële opening. “Dit grote ledental is enerzijds te danken aan de opgang van de golfsport in het algemeen. Golfen wordt immers in 2016 opnieuw een olympische sport. Anderzijds hanteert Westgolf zeer democratische prijzen en streefde er vanaf het begin naar om haar golfterreinen open te stellen voor een breed publiek, een doelstelling die duidelijk gerealiseerd werd”, aldus de Middelkerkse burgemeester.

Groen kader

Het terrein werd op duurzame wijze ingebed in de omgeving. Mensen kunnen er in een groene omgeving een balletje slaan, nakaarten in het clubhuis en genieten van een maaltijd in het groene kader van de westkust.

Succesverhaal

“Zelfs de hevigste tegenstanders van destijds moeten vandaag erkennen dat de golfsport in Westende uitgegroeid is tot een succesverhaal voor zowel inwoners van de gemeente als van de omliggende gemeenten”, rondt burgemeester Michel Landuyt af.

Westgolf is bereikbaar via Bassevillestraat 81 of via Pietestraat Middelkerke.

Meer info: www.westgolf.be.

(LC, foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier