Golfkarretjes krijgen nummerplaten in Knokke-Heist

Redactie KW

Wie in Knokke-Heist met een golfkarretje rondrijdt, zal binnenkort ook een nummerplaat moeten hebben. In afwachting van een federale maatregel wil burgemeester Lippens alvast een eigen nummerplaat invoeren voor de wagentjes. In de kustgemeente rijden er nog al wat anonieme golfkarretjes rond en dat maakt het werk van de politie er niet makkelijker op. En een nummering moet helpen om orde te scheppen in die chaos.

De elektrische golfkarretjes horen al jaren bij Knokke-Heist. Niet dat iedereen hier golf speelt maar het is ook een handig boodschappenkarretje en je kunt het overal parkeren. En daar wringt nu net het schoentje want niet iedereen houdt zich aan de regels. De verkeerspolitie kan daar weinig tegen doen. Etienne Stockx (Politie Damme/Knokke-Heist): “Als er geen identificatie is, zijn dat problemen. Het is moeilijk optreden tegen fout parkeren.”

Nummerplaten

Burgemeester Leopold Lippens, zelf een fervent golfkarrijder, heeft een tijdelijke oplossing voor het probleem van zijn politie. Leopold Lippens: “Wat wij gaan doen is op federaal vlak een optie vinden om de golfwagentjes met een nummerplaat uit te rusten ofwel zal men op gemeentelijk vlak een kleine bijdrage vragen en via ons parkeerbeleid.” Volgens de burgmeester rijden er in Knokke-Heist zo’n vijfhonderd golfkarren rond.

Golfkarretjes krijgen nummerplaten in Knokke-Heist

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier