Goedkope Woning moet in Kortrijk nieuwe sociale woningen integreren

Redactie KW

Goedkope Woning vernieuwde zijn maatschappelijke zetel in de Nieuwstraat en combineerde het kantoor met enkele nieuwe sociale woningen. Afgelopen dinsdag werd het nieuwe gebouw ingehuldigd onder goedkeurend oog van gouverneur Carl Decaluwé.

Ilse Piers, directeur van Goedkope Woning, weet nog goed dat ze ietwat ontgoocheld was toen ze in 2006 haar job opnam als kersvers directeur van Goedkope Woning. “De staat van het hoofdgebouw zag er vanop straat imposant en waardevol uit, maar de staat ervan was verwaarloosd”, vertelt ze.

Naast het vernieuwen van het kantoor en de renovatie tot sociale appartementen staat er op het nummer 15 van de Nieuwstraat nu ook een sociaal woonhuis. “Dit is een ruime stadswoning met drie slaapkamers, geschikt voor een gezin van 5 personen. Het huis heeft een zonnige koer en de tuin leunt aan tegen de kantoren. Boven de kantoren werden ook nog eens drie nieuwe appartementen gebouwd, voor maximum vier personen. De zeven nieuwe woningen geven plaats aan twintigtal nieuwe bewoners. Dit project kan vanaf nu voor een directe en open vertrouwensrelatie zorgen, wat misschien wel het belangrijkste aspect is bij ons streefdoel naar duurzame ontwikkeling.’

(BDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier