Goedkope woning krijgt bouwvergunning voor project in Kortrijk: SP.a wil dat stad aanvaardt

Redactie KW

De provincie heeft een bouwvergunning uitgereikt aan de sociale huisvestingsmaatschappij De Goedkope Woning voor de tweede fase van de ecologische wijk op de Venning in Kortrijk. In het dossier is er al jaren discussie tussen de stad en De Goedkope Woning, over het type woningen dat er moet komen.

Volgens SP.a-raadsleden Lemaitre en Decoene is de visie van de bouwmaatschappij gevolgd, en niet van de stad. Het schepencollege wou in beroep gaan om het dossier uit te stellen, maar volgens SP.a zou iedereen daarbij verliezen, vooral de mensen die een woning willen. De partij roept de stad op om het project te aanvaarden.

Reactie schepen van Ruimtelijke Ordening

Wout Maddens zegt benieuwd te zijn naar de inhoudelijke motivatie van de uitspraak van de deputatie. Die heeft hij tot op heden niet ontvangen. “Ik blijf overtuigd van het inhoudelijk standpunt van het schepencollege, de reden dus waarom we in beroep zijn gegaan. Ik voel mij hier eigenlijk ook in gesteund door de meerderheid in de gemeenteraad en ook de SP.a. Te veel appartementen op die wijk zal voor sociale problemen zorgen in de toekomst. Maar ik stel voor om niet verder te procederen en mijn energie te steken in andere uitdagende projecten.”

“Ruimtelijke ordening is sociale ordening en dat zou ook de eerste bezorgdheid moeten zijn van een sociale huisvestingsmaatschappij,” voegt Maddens er nog aan toe.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier