Godfried niet langer voorzitter van WTC De Kooklarenoenerijders

Godfried Depreitere (71) is na 32 jaar niet langer voorzitter van WTC De Kooklarenoenerijders. (Foto RW)
Redactie KW

Godfried Depreitere is niet langer voorzitter van WTC De Kooklarenoenerijders, de oudste club voor Wielertoeristen in Koekelare.

“Omdat ik hield van fietsen, sloot ik me 35 jaar geleden aan bij de Kooklarenoenerijders. Ik werd al meteen ondervoorzitter,” vertelt Godfried (71). “Blijkbaar deed ik mijn werk goed want de toenmalige voorzitter Lionel Mahieu vroeg mij hem op te volgen als voorzitter. Ik aarzelde, maar na veel aandringen van Lionel gaf ik mij gewonnen. Ik ben ondertussen 32 jaar voorzitter.”

De WTC Kooklarenoenerijders telden in hun topjaren 60 à 70 leden, organiseerden wekelijks twee ritten, pakten uit met meerdaagse reizen onder leiding van Eric Aspeslagh, organiseerden op koekezondag – de 2de zondag van september de clubkampioenschappen en vele andere dingen. Een bloeiende, heel actieve club dus.

Koekelarenoeneroute

Het hoogtepunt voor voorzitter Godfried Depreitere en zijn bestuursleden Georges Gillis, wijlen Lucien Debou, Eric Pottelancie en Eric Aspeslagh was de realisatie van de Koekelarenoeneroute, de fietsroute voor wielertoeristen in Koekelare. Godfried en zijn vrienden reden de route in, Godfried tekende de route heel precies uit. Ook de gemeente had blijkbaar zo’n idee en sloot in 1990 aan. In dit jaar kon de Koekelaarse fietsroute ingereden worden en was een mooie brochure voorhanden. De Kooklarenoenerijders vereeuwigden meteen hun naam.

Maar nu wil Godfried de fakkel doorgeven aan een jongere kracht. “Wij moeten de jeugd de kans geven en ik wil wel nog altijd helpen en raad geven, maar zij zullen het zeker heel goed doen. Ik heb dan ook besloten niet verder als voorzitter te fungeren maar verder bij de wielertoeristen te blijven als gewoon lid. Ik wil gewoon en zorgeloos meefietsen na 32 jaar voorzitter geweest te zijn,” vindt Godfried Depreitere.

(Roger Willems)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier