Gloednieuwe carpoolparking langs op- en afrittencomplex Menen

Redactie KW

Begin dit jaar startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het gevaarlijke kruispunt van het op- en afrittencomplex van de A19 met de N32 in Menen.

Het kruispunt werd uitgerust met verkeerslichten en middengeleiders. Er werd ook een carpoolparking aangelegd die plaats moet bieden aan 49 voertuigen. Vanmorgen kwam Vlaams Minister voor Mobiliteite en Openbare Werken Hilde Crevits de gloednieuwe carpoolparking en het heringerichte kruispunt feestelijk inhuldigen.

Bezettingsgraad carpoolparkings

Sinds de brandstofprijzen blijven stijgen spreken we inderdaad meer af met collega’s om samen naar het werk te rijden. Dat blijkt uit de bezettingscijfers van de carpoolparkings in onze provincie. De snelwegparking langs de E403 aan de afrit Roeselare, is het vaakst bezet. Auto’s parkeren er af en toe dubbel. Ook de 70 plaatsen op de carpoolparking in Loppem langs de E40 zijn constant ingenomen. De gemiddelde bezettingsgraad op de 17 West-Vlaamse carpoolparkings is 60 procent. Daar vind je dus nog vaak een plaatsje.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Gloednieuwe carpoolparking langs op- en afrittencomplex Menen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier