Glaszak moet zwerfvuil rond glasbollen wegwerken

In Wervik start binnenkort een proefproject om het zwerfvuil rond de glasbollen weg te werken. Elke inwoner krijgt een herbruikbare glaszak.
Redactie KW

In Wervik start binnenkort een proefproject om het zwerfvuil rond de glasbollen weg te werken. Elke inwoner krijgt een herbruikbare glaszak waardoor hij of zij niet langer met een plastiek zakje of een kartonnen doos naar de glascontainer moet. Wervik zet bovendien nog een extra strijdmiddel in tegen het zwerfvuil. Een mobiele camera maakt het voortaan makkelijker om sluikstorters op te sporen.

Vaak ligt de buurt rond een glasbol bezaaid met troep die er helemaal niet thuishoort. In Wervik berekenden ze dat zowat 15 à 20 procent daarvan uit karton en plastiek bestaat. Die lieten mensen gewoon achter nadat ze hun flessen en bokalen in de glasbol hadden gedropt. Daarom voert de stad samen met de intercommunale Mirom en Fost Plus de glaszak in. Een herbruikbare tas met een tussenschot om het gekleurd van het wit glas te onderscheiden. Het gaat om een proefproject dat de volgende maanden geëvalueerd wordt aan de hand van zwerfvuilmetingen rond de glasbol.

De herbruikbare glaszak wordt midden oktober in elke brievenbus van Wervik bedeeld. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier