Glamoureus kamperen op Ecochique in Westouter

Redactie KW

In Westouter opende begin juli de campingplaats Ecochique. Uitbater is de Wevelgemnaar Marc Delfosse. “Met Ecochique wil ik de charme van het kamperen combineren met het comfort van een hotel.”

“Ik speel al een tweetal jaar met het idee”, zegt Marc Delfosse. “Uiteindelijk ben ik in februari van dit jaar gestart met de aanleg van de site. Met Ecochique wil ik de charme van het kamperen combineren met het comfort van een hotel. In het Verenigd Koninkrijk en Amerika spreken ze over glamping. Een samentrekking van glamour en camping.”

Ruime tenten

Op de camping van 1 hectare staan 7 ruime tenten. “In elk tent is het tweepersoonsbed al opgemaakt en staan een aantal dranken koel in de minibar”, legt Marc Delfosse uit. “Verder staat de smart-tv op waardoor. Voor de koude nachten hebben we een houtkachel klaar staan. Er is ook een ruime zithoek om ‘s morgens bijvoorbeeld het ontbijt te nemen.” Bij elke tent hoort ook een apart sanitair blok dat zich op korte afstand van de persoonlijke tent bevindt. Op het terrein is er een biozwembad en een ontvangstruimte in de vorm van een iglo.

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

>> www.ecochique.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier