Gladde wegen maken brokken

Redactie KW

Afgelopen weekend zijn er een aantal ongevallen gebeurd die veroorzaakt werden door gladde wegen. Dat was onder meer het geval in Merkem. Een vrouwelijke autobestuurder van 25 slipte zaterdagochtend in de Merkemstraat met haar voertuig over een ijsplek.

Ze verloor de controle over het stuur, tolde een aantal keren rond en kwam tot stilstand tegen een boom naast een bushokje. Ze zat gekneld in haar wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Ieper, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

Ook in Moorslede werd een vijftiger zaterdagochtend verrast voor de ijzel. De man was rond vijf uur naar zijn werk gereden, maar zijn wagen belandde in de gevel van een bakkerij in de Dadizelestraat.

Vrijdagavond zijn twee twintigers uit Ieper in Vlamertinge gewond geraakt toen ze om een nog onbekende reden tegen een boom reden. Dat gebeurde langs de Poperingseweg. Een derde slachtoffer, een vrouw van 42, was met haar wagen over de brokstukken van hun auto gereden en raakte uiteindelijk ook van de weg af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier