Gistelse Steenweg krijgt nieuwe asfaltlaag

Redactie KW

De werken starten maandag 24 oktober, en zullen voor heel wat hinder zorgen. De Gistelse Steenweg is een belangrijke invalsweg naar Brugge toe.

Vanaf maandag 24 oktober 2011 worden, in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, structurele onderhoudswerken uitgevoerd op de N367 Gistelsesteenweg tussen de Nieuwe Sint-Annadreef in Brugge en de rotonde in Varsenare (Jabbeke). De bestaande toplaag in asfalt wordt afgefreesd en vervangen over de volledige breedte van de rijbaan. Het einde van de werken is voorzien op 28 oktober, indien de weersomstandigheden het toelaten.

Tijdens de werken wordt de N367 tussen de rotonde in Varsenare en het kruispunt met de Nieuwe Sint-Annadreef volledig afgesloten voor alle verkeer. De rotonde en het kruispunt blijven wel open. Ook de fietspaden, voetpaden en parkeerstroken blijven vrij.

Er zijn omleidingen voorzien voor het doorgaand verkeer tussen Brugge en Jabbeke:

– Het doorgaand verkeer komende van Brugge wordt omgeleid via de N31 naar de verkeerswisselaar E40/E403 en vervolgens via de E40/A10 richting Oostende.

– Het doorgaand verkeer komende van Jabbeke wordt omgeleid via de E40 richting Brussel om dan op de verkeerswisselaar E40/E403 de afrit Brugge te nemen richting N31.

Het plaatselijk verkeer volgt een lokale omleiding:

– richting Brugge: via de Zeeweg, Doornstraat, Leopold III-laan tot op de N367.

– richting Jabbeke: via de Korte Molenstraat, Zandstraat en Oude Dorpsweg tot op de N367.

Het einde van de werken is voorzien op vrijdag 28 oktober om 17u. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werken vertraging oplopen of later opgestart worden.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier