Gistelnaar Johan Bonny nieuwe bisschop van Antwerpen

Redactie KW

Paus Benedictus XVI heeft de West-Vlaamse priester Johan Bonny benoemd tot bisschop van Antwerpen. Bonny volgt de 75-jarige Paul Van den Berghe op.

De 53-jarige Bonny is afkomstig uit Moere bij Gistel en werd op 20 juli 1980 priester gewijd. In 1982 behaalde hij een doctoraat in de theologie aan de pauselijke universiteit Gregoriana in Rome. Daarna benoemde de toenmalige mgr. De Smedt, bisschop van Brugge, hem tot professor aan het Groot Seminarie te Brugge.

Bonny hielp de Arkgemeenschap in Moerkerke stichten en was als priester verbonden aan de gemeenschap. Voorts maakte hij deel uit van de Dienst voor Evangelisatie van het bisdom Brugge. Als verantwoordelijke voor de oecumenische werking in het bisdom Brugge was Bonny voorzitter van de Oecumenische Studie- en Werkgroep West-Vlaanderen, rector van de oecumenische kapel in Brugge en voorzitter van het comité voor de contacten met de bisdommen Lincoln en Nottingham, waarmee het bisdom Brugge een oecumenische link heeft.

Op 5 juni 1997 werd Johan Bonny benoemd tot staflid van de pauselijke Raad voor de Eenheid van de Christenen. Op 1 september 1997 benoemden de Belgische bisschoppen Bonny daarenboven tot rector van het Belgisch Pauselijk College in Rome. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier