Girls Day maakt meisjes warm voor technisch beroep

Redactie KW

In vijf West-Vlaamse bedrijven is een Girls Day georganiseerd voor meisjes uit het 5de en 6de leerjaar. Daarmee wil de federatie van de technologische industrie Agoria samen met Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie, meisjes warm maken voor een technologisch beroep. Ook het Oostkampse bedrijf Tyco Electronics zette de deuren open voor het jonge gezelschap.

Meisjes scoren beter op school en studeren vaker verder dan jongens. Maar blijkbaar vinden ze techniek en technologie maar niks, terwijl daar enorme carrièremogelijkheden liggen. Om hen die mogelijkheden te laten kennen organiseert Agoria de Girls Day, speciaal bedoeld voor meisjes van het 5de en 6de leerjaar.
“Het zijn natuurlijk geen traditionele meisjesrichtingen, verzorgende sector spreekt meisjes meer aan, maar ik zeg het, ook in onze sector is het zo dat er bepaalde zaken zijn, bepaalde beroepen waar er toch zeker verfijnd werk aan te pas komt en waar meisjes juist goed in zijn, fijne motoriek enzo, dat zijn belangrijk en daar zijn zij beter in dan jongens”, zegt Ariane Gheysen van Agoria.

Bij het Amerikaanse elektronicabedrijf Tyco werkt slechts 8% vrouwen op de technische afdeling. Het bedrijf is dan ook erg enthousiast over de Girls Day. En de meisjes krijgen hier niet alleen uitleg. “Ze kunnen een paar doe-opdrachten doen in de verschillende afdelingen en het eindresultaat zal zijn dat ze een airbagstekker voor in de wagen hebben samen gemonteerd”, zegt Koen Meeussen van Tyco Electronics.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier