Girafje van Bellewaerde moet operatie ondergaan

Redactie KW

Het girafje, dat gisteren in Bellewaerde Park werd geboren en zijn been brak doordat zijn moeder vijandig reageerde, moet worden geopereerd. Het been van het kalfje werd gespalkt, maar röntgenfoto’s hebben vanmorgen aangetoond dat de twee stukken gebroken bot verschoven zijn ten opzichte van elkaar

Morgenochtend wordt het girafkalf naar de universiteit Diergeneeskunde in Merelbeke getransporteerd, waar het door twee professoren-dierenartsen geopereerd zal worden. Dat moet onder verdoving gebeuren, waardoor het een delicate operatie is voor het dier. Ondertussen krijgt het dag en nacht om de drie uur een fles melk. Hiervoor blijven de verzorgers in beurtrol ook ‘s nachts in het park.

Bedreigde Rotschild giraf

Bellewaerde Park wil er alles aan doen om het jonge giraffenkalf in leven te houden. Het gaat om een Rothschild giraf en dat is een bedreigde diersoort. Bellewaerde Park participeert in een internationaal kweekprogramma in de strijd voor het behoud van de soort. In de natuur telt de populatie Rothschild giraffen nog slechts 650 dieren. Daarom is elke Rothschild giraf die geboren wordt in een dierenpark van zeer groot belang, zeker als het – zoals nu in Bellewaerde Park – om een vrouwelijk dier gaat.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier