Gipsen handen tegen geweld

85 burgemeesters brengen in de Lakenhalle in Ieper een boodschap tegen alle vormen van geweld. Zij werden daarvoor door de Oost-Vlaamse kunstenaar Enca Caen aangesproken om een gipsen hand te adopteren en te laten beschilderen.
Redactie KW

85 Burgemeesters brengen in de Lakenhalle in Ieper een boodschap tegen alle vormen van geweld. Zij werden daarvoor door de Oost-Vlaamse kunstenaar Enca Caen aangesproken om een gipsen hand te adopteren en te laten beschilderen. Dat gebeurde door kleuters of leerlingen van een kunstacademie. Elke burgemeester had daar in de vrije keuze.

In de collectie staan enkele opvallende boodschappen. Zoals deze verwijzing van de Mechelse burgemeester naar het koloniaal geweld. Of deze hand van de vzw Zinloos Geweld, een van de vijf ambassadeurs van het project, en bewerkt door familie van Bart Bonroy die in Oostende slachtoffer werd van een banale ruzie. Het is de bedoeling om de samenleving bewust te maken van geweldprobleem. Er doen 21 West-Vlaamse burgemeesters mee.

Alle handen samen vormen de boodschap: DE AARDE IS DOORDRENKT MET HET VOCHT DER ONTBINDENDE KINDERLIJKEN : STOP KINDERMOORDEN. De tentoonstelling in de Ieperse Lakenhalle loopt nog tot het laatste weekend van april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier