Giovanni Longueville (15) wil zoals Club-trainer Adrie Koster weer voetballen met slechts 1 nier

Redactie KW

Giovanni Longueville uit Jabbeke, die eind juni na een zwaar verkeersongeval een nier verloor, hoopt om eind deze maand opnieuw zijn kunsten op het voetbalveld te mogen etaleren. Hij is vastberaden om zijn oude niveau opnieuw te bereiken.

Giovanni Longueville (15) uit Jabbeke werd eind juni met de fiets aangereden door een auto. Het stuur van zijn tweewieler sloeg hard in op zijn lichaam, waardoor de linkernier zwaar geraakt werd. „Een zwarte en pijnlijke periode”, zucht hij. „Plots bleek de linkernier niet meer te redden. Een snee van 20 centimeter lang is een blijvende herinnering aan de operatie.

In juli kreeg Giovanni veel steun van zijn papa Peter, stiefmama Tine, mama Chantal en zijn trainer en toeverlaat Ronny Vandewoestyne. „Zij stonden elke dag aan mijn ziekbed. De maanden augustus en september waren een periode van langzaam herstel, en af en toe kon ik eens met mijn BMX fietsen. Maar van voetbal was nog geen sprake.”
„In oktober ging het heel wat beter, ik hoop om eind oktober al eens een wedstrijdhelft mee te spelen bij de eerstejaarsscholieren van KVC Wingene.”

Adrie Koster achterna?

En misschien moet Giovanni ook maar beginnen supporteren voor Club Brugge. Niemand minder dan de huidige trainer Adrie Koster blijkt met ook slechts één nier door het leven te stappen. De man verloor in 1981 na een botsing een nier, iets wat hem niet belette om zijn spelerscarrière bij PSV Eindhoven verder te zetten. (Patrick Anthone)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 16 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier